Rhymus Arrmius Motto

Adevarul e ca uleiul din pahare, odata si odata tot deasupra va sta, asa ca nu va mai chinuiti sa agitati paharele!

Thursday, July 26, 2007

Tupac - still breathin'?

Makaveli si o posibila afacere publicitara – “The 7 Day Theory”

In timpul pe care l-a petrecut la închisoare, Tupac s-a „delectat” citind cele două cărţi ale filosofului italian Machiavelli. Acesta considera că înscenarea propriei morţi ar fi o soluţie ideală pentru a scăpa de duşmani. Operele filosofului din Florenţa au apărut după „moartea” sa. Tupac declarase înainte de meciul lui Tyson că vrea să iasă din viaţa tumultoasă de rapper şi eventual, dece nu, să renunţe la cultura sa de stradă. Intr-un capitol din discursurile lui Machiavelli se spune "un prinţ care vrea sa obţină lucruri mari, trebuie sa facă multe concesii..." In multe versuri din cantecele lui Tupac aceasta idee este preluata.
CD-urile albumului "All Eyez On Me" au aceeasi denumire ca si cartile lui Machiavelli. Dacă depui un mic effort şi încerci să rearanjezi literele din cuvântul “Makaveli” obţii "mak alive" sau “make alive”. De asemenea, odată cu lansarea albumuli “The 7 Day Theory” Tupac îşi mai găseşte încă un “nickname” - Don Killuminati.Tupac îl pronunţă “Calumaniti” care inseamnă mărturie falsă. Se pare că totul a fost perfect plănuit.
“Illumaniti” este teoria unei Noi Ordini Mondiale, adusă de războaie sângeroase , planificate de guverne, bănci şi religii ... Tupac e “înălţat” ca un revoluţionar, si probabil "kill"uminati se referă la o luptă împotriva Noii Ordini Mondiale...
Tupac era pe cale să părăsească Death Row Records. Albumul “Don Killuminati: The 7 Day Theory” a fost ultimul său album pentru Death Row Records. Se pregătea să lucreze la compania sa de înregistrări "Makaveli Records". Producătorul albumului, un arhi-necunoscut, apare cu numele de Simon. Este puţin straniu deoarece numele lui Suge Knight era pe fiecare album Death Row în calitate de producător. Albumul are imaginea lui Tupac crucificat, ca Iisus. Simon a fost cel care l-a ajutat pe Iisus să ducă până la capăt crucea. Ar putea oare Suge Knight să fie Simon?La începutul albumului o voce misterioasă, care aparţine, se pare, lui Tupac, şopteşte "Suge shot me…" Dacă dai volumul la maxim, în primele 3 secunde , chiar înainte de sunetul clopotului… Oare cineva de la Death Row Records care ştia adevărul a făcut intenţionat asta sau e un stimul pentru a cumpăra şi mai multe albumuri? O uiaşă afacere, de altfel.
Gândiţi-vă, cu Pac mort, Death Row Records face o grămadă de bani! Deci, dacă ei l-au omorât, orice informaţie legată de acest le-ar aduce o avere! În plus, ar avea toate cântecele sale care au rămas nelansate pe care le-ar folosi sub numele lor şi ar putea scoate chiar albume întregi. Astfel, ar scăpa şi de presupusa concurenţă din partea “Makaveli Records”.Şi poate toată această teorie a celor 7 zile e cumva planificată doar pentru a aduce cât mai mulţi bani? Foarte ciudat este versul 2 din "Blasphemy" - "I'm contemplating plots, wondering which door to go, brotha getting shot, coming back resurrected, it's just that raw shit, nigga check it..." Imitarea crucificării lui Iisus şi a scrierii profeţilor este blasfemie...Menţionează că vrea să scape de viaţa de “gangster”. Şi-a falsificat moartea pentru a ieşi din joc? De asemenea, la începutul piesei el spune că dacă Dumnezeu nu se întoarce în 7 zile, atunci va trebui să aşteptăm următoarele profeţiri ale Bibliei…Totuşi, “The 7 Day Theory” este o idee destul de intrigantă, poate mai puţin acum, decât înainte de 2003 :
- Tupac a murit la 25 de ani. 2+5=7

- Ora oficială a morţii sale 4:03 PM. 4+0+3=7

- Tupac a mai trăit încă 7 zile după ce a fost împuşcat.

- Atacul a fost pe 7.

- Au fost 12 focuri cu 5 care au nimerit ţinta. 12-5=7

- Erau 7 membri ai "Outlaw Immortalz” înainte de moartea lui Kadafi.

- Albumul “R U Still Down?" a fost scos pe noiembrie 25. 2+5=7

- În videoclipul "I Wonder If Heaven Got A Ghetto" camera fetelor e 7, iar ceasul de pe masă indică 4:03, ora “decesului” lui Tupac. 4+0+3=7

- În "White Man's World" se aude o voce care spune foarte incet " 7 years, 7 years, 7 years..."

- Ziua de nastere a lui Tupac e16. 1+6=7

- În introducerea "The 7 Day Theory” sunt şase focuri. Dar când incepe Tupac să cânte, se aude al şaptelea.

- Pe albumul lui Daz Dillinger, Tupac apare cu numele de Makaveli pe piesa cu nr.7.

Recent, când am hotărât să studiez până la capăt misterul morţii lui Tupac – de altfel nu m-aş fi hotărât dacă nu aş fi beneficiat de colaborarea lui David Wong, un recunoscut expert şi un om cu multe relaţii în California – am făcut rost de aproape toate melodiile lui Pac. Outro-ul de la Better Dayz – “Expect me, niggas, like you expect Jesus to come back, expect me niggas, I’M COMING!”
partea 2