Rhymus Arrmius Motto

Adevarul e ca uleiul din pahare, odata si odata tot deasupra va sta, asa ca nu va mai chinuiti sa agitati paharele!

Tuesday, July 24, 2007

Tupac - still breathin'?

Devotamentul lui Shakur pentru viaţa de stradă (“thug life”) şi faptul că împărtăşea aceleaşi idei, sentimente, frustrări şi speranţe ca mulţi alţi tineri din întreaga lume i-a adus un succes magnitudinal. Pierderea lui nu e decât un episod din banala şi zilnica luptă a brutalităţii pentru renume, care face multe victime, mai ales printre rândurile tinerilor de culoare neagră din S.U.A. Însă, muzica sa, sau, dacă ar fi să respectăm liniile definitorii ale muzicii; cuvintele şi mesajele sale şi astăzi pulsează în orice parte a globului, nu doar în acele “gettho”-uri familiste. Ar fi greu pentru unii să susţină că Tupac nu este mort ci doar a avut un extraordinar simţ profetic şi s-a pregătit cu mult înainte de moarte. Dar totuşi, mult mai ademenitoare este ideea că marele rapper încă trăieşte, undeva prin Haiti, Jamaica sau prin alte locuri de vis, şi se bucură de enormul succes al planului său machiavellic.Faptele şi unele mici indicii, lăsate poate chiar de Pac ne fac să tragem concluzii pentru ideea că el nu a murit. Dar, dacă ar fi să lăsăm puţin scepticismul să se afirme, am putea la fel de bine să credem că totul nu este decât o uriaşă bombă, a cărei explozii aduce o mulţime de bani. Notorietatea lui Amaru a crescut rapid după moartea acestuia şi orice nouă informaţie sau chiar şi o speculaţie ar aduce sumen imense de bani. Ultimul său album “Don Killuminatti – The 7 Day Theory ” lansează o adevărată “aventură” numerologică. Finalitatea acestui joc cifric ar fi reîntoarcerea cântăreţului peste 7 ani, adică în 2003. Mulţi fani au aşteptat cu sufletele la gură această zi, dar iată că nimic nu s-a întâmplat. Aşa că mulţi dintre ei au renunţat să mai creadă că Tupac poate fi viu. Dar, se pare că există răspuns şi la acest “eşec”. Piesa “Blashpemy” contine nişte versuri din care reiese că dacă Dumnezeu nu se intoarce in 7 zile, atunci va trebui să aşteptăm următoarele profeţiri ale Bibliei…Da, Tupac se compara uneori cu Iisus. "No More Pain" este piesa care face referinta intre 2Pac si Iisus sau Machiavelli - "A heart of a soldier with the brains to teach a whole nation..." Extrem de sugestiv este coverul CD-ului “Don Killuminatti – The 7 Day Theory ”, unde Pac este crucificat… Unii sunt aproape convinşi că Pac trăieşte undeva în America de Sud, sub numele de Jamal Milwood, alţii susţin că l-au văzut la doar o săptămână după “moartea” sa, în Haiti. Iar alţii, printre care mă număr şi eu, au văzut un filmuleţ pe Youtube, unde un oarecare, îl filmează pe un tip, care arată şi se mişcă exact ca Tupac… Coincidenţă sau realitate? Trăieşte Tupac Amaru Shakur sau nu?

7 septembrie 1996 – 13 septembrie 1996

- Tupac a murit joi, pe data de 13, zi considerată suspicioasă de-a lungul istoriei.

- Nu au fost găsite poze cu Tupac la spital.

- Tupac mereu purta vesta anti-glonţ, de ce n-a luat-o tocmai la meciul lui Tyson?(se pare că Suge Knight, producătorul de la Death Row Records, sub pretextul că va fi cald, l-a convins să n-o poarte în seara fatală).

- Se presupune că ar fi fost cremat (ars) o zi după ce a “murit”, dar este ilegal să cremezi pe cineva care a fost asasinat şi nu a fost efectuată o autopsie. În plus, Tupac mereu spunea că va fi îngropat şi nu ars.

- Tupac a fost împuşcat de 5 ori iar Suge a fost doar zgâriat la cap de un glonţ. Tupac pierduse mult sânge iar Suge l-a dus la spital cât de repede a putut... La spital Suge a avut o lungă discuţie cu Tupac. Dar cum este posibil? Cum ai mai putea vorbi oare după cinci gloanţe şi o sângerare gravă?

- Cadillacul alb din care s-a tras spre Shakur nu a fost găsit niciodată…Foarte ciudat, deoarece Las Vegas e chiar în mijlocul deşertului.

- În partea de nord a Las Vegasului există o comunitate de negri, la doar 8 blocuri distanţă. Cei care au tras erau de culoare neagră... Unde s-au ascuns? Poliţia nu a găsit niciun Cadillac alb şi niciun informator nu a ştiut nimic despre atac.

- Maşina a trecut chiar pe lângă bodygaurzii lui Amaru însă nimeni nu se duce după atacatori...Nici măcar nu încearcă să îi urmărească. Cum aşa? De ce?

- Dacă cineva ar fi avut de gând să jefuiască un casino, atunci LVPD (Poliţia Las Vegas) sigur i-ar fi urmărit cu elicopterele. Cum de au uitat de existenţa lor, când a fost împuşcat o atât de cunoscută personalitate? Căci maşina nu avea unde să evadeze, în jur fiind doar deşert.

- O poliţistă care se afla la spital pentru supravegherea lui 2Pac, Dna Coleman afirma la câteva zile după criminalul “drive-by” "Rapperul va supravieţui "...Ce a făcut-o să afirme aşa ceva? Un poliţist nu ar declara aşa ceva dacă nu ar avea o bază reală pentru cele spuse. Şi mai ales în aşa moment.

- Tupac şi “gang”-ul său au fost implicaţi mai devreme în seara aceea într-o bătaie cu un membru Crip - Orlando Anderson. “The Bloods” şi “The Crips” sunt două “gang”-uri rivale. Poate aceştia au fost implicaţi.

- De asemenea, se crede că în seara meciului, Mobb Deep, rapper rival cu Tupac, ar fi fost în Las Vegas şi ar fi văzut intercalaţia cu Anderson. Iar la premiile MTV au existat nişte conflicte între Tupac şi Nas, acesta prieten foarte bun cu Mobb Deep. Tot atunci, Suge l-a lovit pe Nas…

- Serviciile memoriale care trebuiau să fie deschise publicului au fost anulate şi în Los Angeles şi în Atlanta...

partea 1